Interjú

Spanyol

OK, en nuestro país sí se oye mucho la expresión "el tiempo es dinero." Sin embargo, a pesar de eso, dada la infraestructura en nuestra ciudad, siempre hay excusas para llegar tarde. Si no es por el tráfico, de repente en el ascensor había mucha gente, siempre hay muchas excusas y la gente no es puntual. Aquí se considera llegar tarde, yo diría veinte minutos después de la hora ya puede empezar a decir está atrasado, pero si uno llega dentro de esos veinte minutos después todavía hay excusas para eso.

Magyar

Oké, nálunk valóban gyakran hallani azt a kifejezést, hogy "az idő pénz". Ugyanakkor ennek ellenére - tekintve városunk infrastruktúráját - mindig van magyarázat a késés­re. Ha nem a forgalom miatt, akkor túl sokan voltak már a lift­ben - mindig számos indok van, az emberek pedig nem pontosak. Nálunk számolnak a késés­sel; azt mondanám, húsz perccel a megbeszélt időpont után már lehet késés­ről beszélni, de ha ezen a húsz percen belül érkezik az ember, arra még van mentség.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép