Interjú

Spanyol

Es muy importante cumplir puntualmente a las citas de negocios. Eso generalmente sucede en las grandes ciudades. Sin embargo en una gran ciudad como la Ciudad de México, es un poco difícil llegar a tiempo, por el tráfico y por las grandes distancias que hay que recorrer. Lo que se aconseja es que si la cita es a la una, estar allí a las doce y media. O sea tratar de llegar inclusive media hora antes para... por si hay algún congestionamiento de tráfico llegar siempre a tiempo a las citas.

Es también muy importante hacer una distinción entre lo que es una reunión formal de negocios y una reunión informal. En las reuniones formales el tiempo juega un papel fundamental. Es muy importante dar una muy buena impresión empezando con llegando puntuales a las citas.

Magyar

Az üzleti találkozók­ra nagyon fontos, hogy pontosan érkezzünk. Ez rendszerint így is történik a nagyobb városok­ban. Ugyanakkor egy olyan nagyváros­ban, mint Mexikóváros, kissé nehéz pontosan érkezni - a forgalom miatt, illetve a megteendő nagy távolságok miatt. Ha a találkozó egykor van, tanácsos inkább fél egyre ott lenni, vagyis akár egy félórával korábban érkezni, hogy... ha van valami forgalmi dugó, akkor is időben megérkezzünk a találkozó­ra.

Az is nagyon fontos, hogy különbséget tegyünk a hivatalosabb üzleti találkozók és az informális összejövetelek között. A formális találkozó­kon az idő alapvető szerepet játszik. Nagyon fontos jó benyomást kelteni azzal, hogy pontosan érkezünk a találkozók­ra.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép