Interjú

Spanyol

Normalmente la gente sí toma en cuenta o sí considera importante que tienen que llegar a tiempo a un sitio, ¿no? sobre todo a un nivel ejecutivo porque a mí personalmente, no me gusta que me hagan esperar porque uno tiene una agenda, ¿no? Entonces te atrasas todo lo que haces en el día, pero algo muy común acá es que la gente sale tarde del trabajo, ¿no? Entonces, yo creo que es justamente por eso, ¿no? porque uno no puede planificar el día porque la gente no es puntual, generalmente, ¿no?

Y se acostumbra mucho a pasarse de la hora de salida y no importa, ¿no? O sea, estamos acostumbrados. Pero que no es el mismo que una reunión social en la que tú puedes llegar tarde porque no importa, es una reunión social. Pero una reunión de trabajo, te puede afectar todo el resto el día, ¿no? Hay personas a las que sí les desagrada mucho la impuntualidad. Está mal visto, pero hay otros que por la misma razón son puntuales, son puntuales.

Magyar

Az emberek rendszerint figyelembe veszik, fontosnak tekintik, hogy időben kell megérkezniük valahová - különösen vezetői szinten, mert személy szerint én például nem örülök annak, ha megvárakoztatnak, hiszen megvan az embernek a napirend­je. Így pedig csúszás­ba kerül minden aznapi teendőd - de errefelé az is gyakori, hogy az emberek későn mennek haza munkából, ami szerintem éppen emiatt van.

Nagyon hozzászokik az ember, hogy a munka­időn túl is bentmarad, nem számít. Vagyis hát hozzá vagyunk szokva. De nem ugyanez a helyzet egy magánjellegű összejövetel­lel, ahonnan késhetsz, mert nem számít, hiszen munkán kívüli találkozó. Ugyanakkor egy munkatalálkozó az egész hátralévő napodra hatással lehet. Vannak, akiket tényleg nagyon bosszant a pontatlanság. Rossz szemmel nézik, de vannak mások, akik ugyanezért pontosak.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép