Interjú

Spanyol

Sobre el uso de alta tecnología en el ambiente de negocios en Perú, hay compañías que definitivamente tienen acceso a todos los aparatos modernos: fax, fotocopiadora, computadora, fax-modem, acceso al internet, y ejecutivos que también tienen uso de "beepers", y teléfonos celulares. Están bastante difundidos en muchos casos. Y yo soy de la opinión personal de que mucha gente a veces utiliza esos aparatos, en el caso de celulares y los "beepers" o "pagers" sin tener tanta consideración hacia otras personas, ¿no?

En el caso de, por ejemplo, de tomar llamadas cuando están de plena reunión o atender mensajes de "pagers" cuando deberían dejarlo para un tiempo después. Pienso que a veces podemos [...] ser un poco rudos en ese sentido, ¿no?, de contestar llamadas de celular en situaciones que no deberían usarlo.

Magyar

A fejlett technológia üzleti környezetben való használatát illetően Peru­ban vannak cégek, melyeknek egyértelműen rendelkezésükre áll az összes modern eszköz: fax, fénymásoló, számítógép, faxmodem, internet-hozzáférés, és a vezetők használnak "csipogókat" és mobiltelefont is. Sok esetben ezek elég elterjedtek. Nekem az a személyes véleményem, hogy sokan időnként úgy használják ezeket az eszközöket, a mobilokat, a "csipogó­kat" vagy személyhívó­kat, hogy nincsenek tekintettel másokra.

Ilyen például, amikor hívásokat fogadnak egy megbeszélés kellős közepén, vagy a személyhívón érkező üzenetek­re figyelnek ahelyett, hogy későbbre hagynák. Szerintem időnként kissé udvariatlanok tudunk lenni abból a szempontból, hogy mobil­hívásokat fogadunk olyan helyzetek­ben, amikor nem kellene.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép