Interjú

Spanyol

Bueno, el tema de negocios si uno sale a comer se puede tocar en cualquier situación creo yo, la gente es bastante abierta y normalmente no va a reaccionar así de forma extraña. Si uno tiene un buen "approach" no, no pasa nada. Se puede, se puede conversar. Normalmente claro uno primero empieza por los amigos, y poco a poco..., es menos directo que aquí, o sea no vas a decir "Bueno, necesito esto..", o "¿Qué te parece si hacemos esto otro?" Sino que es un poco más indirecto uno se da, unas vueltas para llegar a donde quiere ir, sí.

Magyar

Hát az üzlet témáját - ha az ember elmegy valahová ebédelni - bármilyen helyzet­ben előhozhatjuk szerintem, az emberek alapvetően nyitottak és rendszerint nem fognak furcsán reagálni. Ha jó a megközelítés, nem lesz gond, lehet beszélgetni róla. Általában először egyértelműen baráti stílus­ban kezdődik, aztán apránként... kevésbé direkt módon, mint itt [USA] - vagyis nem fogják azt mondani, hogy "erre volna szükségem" vagy "mit szólnál hozzá, ha ezt és ezt csinálnánk?". Ehelyett egy kissé közvetettebben működik, néhány kerülővel jut el az ember a cél­jához, igen.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép