Interjú

Spanyol

Sí, la vida personal y la de negocios en Latinoamérica, yo creo que se mezclan más que acá en Estados Unidos. Acá sí hay una distinción más clara entre las horas de trabajo, las personas con quien uno trabaja, y siempre hay un poco de distancia entre el juego y el trabajo. En Latinoamérica yo creo que hay todavía más unión en cuestión con la gente con quien uno trabaja.

Muchas veces se crean amistades muy buenas, salen los fines de semana, se considera las familias, a veces se conocen. Personalmente pues me ha pasado trabajar con gente en Latinoamérica en que, tanto con la persona que trabajo como las familias, pues son unidas y llegamos a un punto de amistad muy bonito que aquí es no imposible pero es más difícil. Acá yo creo que sí se separa más claramente las personas con quien uno trabaja y las amistades.

Magyar

Igen, a magánélet és az üzlet Latin-Amerikában szerintem jobban összekapcsolódik, mint itt az Egyesült Államok­ban. Itt egyértelműbb határvonal van a munkaidő, a munkatársak tekintetében, és van egy bizonyos elkülönülés a szórakozás és a munka között. Latin-Amerikában szerintem még ma is szorosabb a kapcsolat azokkal, akikkel az ember együtt dolgozik.

Gyakran nagyon jó barátságok születnek; az emberek közös programot szerveznek hétvégére, ismerik egymás család­ját és gyakran azok is őket. Személy szerint dolgoztam másokkal Latin-Amerikában úgy, hogy mind a kollégák­kal, mind a család­jaikkal olyan jó baráti szinten voltunk, amilyen itt ugyan nem lehetetlen, de sokkal nehezebb. Itt szerintem világosabban elkülönül, hogy kivel dolgozik az ember és kivel van baráti viszony­ban.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép