Interjú

Spanyol

Normalmente, eh... las universidades locales, tanto estatales como privadas, tienen un prestigio, ¿no? Y la gente, eh..., lo sabe, ¿no? La gente que contrata o que va a contratar. Entonces piden según la especialidad que están buscando de ciertas universidades, ¿no? De acá son las particulares, tres importantes, muy bien consideradas. Y según si es más técnico o no, hay otras, este, universidades estatales que también tienen muy buen prestigio, ¿no?

No todas las carreras dentro de las universidades son cotizadas igual. O sea, un profesional egresado de una universidad de cierta facultad, puede no tener el mismo peso que de otra universidad pero dentro de la misma universidad las facultades tienen más o menos prestigio, ¿no? Hay universidades estatales que resaltan sobre las demás en ciertas carreras, ¿no?

Magyar

Általában az itteni egyetemek­nek - úgy az állami­aknak mint a magániskolák­nak - van bizonyos presztízsük, amit az emberek jól ismernek. Azok is, akik munka­erőt keresnek és vesznek fel. Így hát a megkívánt végzettség alapján keresnek bizonyos egyetemek­ről embert. Nálunk három fontosabb magánegyetem van, amelyeket nagyra tartanak. És attól függően, hogy inkább műszaki jellegű-e vagy sem, vannak más, állami egyetemek, melyeknek szintén nagy a presztízsük.

Nem minden végzettséget tartanak ugyanannyira az egyetemeken belül. Azaz egy adott egyetem adott szakán végzett szakember lehet, hogy nem ugyanolyan elismert, mint egy másik egyetemen végzett, de ugyanazon az egyetemen belül a szakok­nak nagyjából egyforma presztízse van. Vannak állami egyetemek, melyek kiemelkednek a többi közül bizonyos hivatások tekintetében.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép