Interjú

Spanyol

En Bolivia es frecuente que se invite a algún amigo cercano a la casa. Normalmente cuando es la primera vez que visitan la casa, se los lleva a conocer todo el lugar, los cuartos, la cocina y otros ambientes. Si fuera una persona que no es allegada a la familia, es decir simplemente es un amigo con quien se quiere hacer algún negocio o cosas por el estilo, se suele invitarlo a un restaurante solamente. Sucede algo muy particular que la esposa se molesta si es que el invitado del amigo no fue invitado a la casa.

Magyar

Bolíviában gyakori, hogy egy közeli barátot meghívnak otthon­ra is. Rendszerint amikor első alkalom­mal járnak a lakás­ban, körbeviszik megmutatni az egészet: a szobákat, a konyhát és a többi helyiséget. Ha olyasvalakiről van szó, aki nem áll közel a család­hoz, vagyis egyszerűen csak egy olyan ismerős, akivel üzleti ügye van az ember­nek, vagy hasonló, akkor csak étterem­be szokták meghívni. [...]

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép