Interjú

Spanyol

Bueno, definitivamente el máximo en este país, en México, somos muy dados a invitar, este, o a compartir parte de nuestras, de nuestras comidas, o de lo que se bebe en este caso, aquí en México. Todos estamos muy acostumbrados a hacer este tipo de reuniones, o hacer este tipo de interrelaciones, o relaciones personales con todos. Sin embargo, no, creo que somos bastante respetuosos, no creo que nos... que empujemos a las personas a hacerlo.

Sin embargo, sí es algo importante para este país, sí es algo importante para nosotros compartir lo que, lo que hacemos, y creo que en cierto momento, a lo mejor sí empujamos un poco a hacerlo. Tratamos de que..., todo lo relacionamos con una comida o con una bebida. Si vamos a hacer algo, lo juntamos con la comida o lo juntamos con la cena. De alguna manera nos involucramos para que esto se pueda dar.

Magyar

Hát itt Mexikó­ban egyértelműen a legtöbb... nagyon szívesen hívunk meg... vagy osztjuk meg ételeinket, vagy amit itt Mexikó­ban inni szoktak. Mindannyian rendszeresen szoktunk ilyen összejöveteleket szervezni, vagy ilyen jellegű személyes kapcsolatokat ápolni másokkal. Ennek ellenére nem... azt gondolom elég illedelmesek vagyunk és nem hiszem, hogy ráerőltetnénk ezt másokra.

Ezzel együtt igenis elég fontos ebben az ország­ban, számunkra, hogy megosszuk másokkal azt, amit csinálunk, és talán időnként tényleg egy kicsit szoktunk erősködni. Igyekszünk... mindent összekapcsolunk az ételek­kel és az ital­lal. Ha csinálni akarunk valamit, azt összekötjük az étkezés­sel, vagy összekötjük egy vacsorával. Valamiképp úgy adódik, hogy így szokott működni.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép