Interjú

Spanyol

Cuando yo doy un regalo, pues sí esperas que te lo agradezcan, o esperas un gesto de sorpresa o bueno casi siempre cuando das un regalo lo haces especialmente para esa persona. Lo compras o lo, o tu piensas que esa prenda o eso que estás tú regalando es especial para esta persona. Entonces tú estás pendiente de la expresión que te va a hacer. Y yo lo único que espero es un gesto de agradecimiento o un gesto de sorpresa, no necesariamente que me tengan que regresar otro regalo igual.

Magyar

Amikor ajándékot adok, akkor természetesen bízom benne, hogy megköszönik, vagy hogy meglepődnek - és hát amikor ajándékot ad az ember, akkor szinte mindig kifejezetten arra a személyre szabja. Megvásárolod vagy... úgy gondolod, hogy az a ruhadarab vagy akármi, amit ajándékozol, kifejezetten annak a személy­nek szól. Ezért sokat számít, hogy milyen hatást fog kiváltani. Az egyetlen, amire számítok ilyenkor, az a köszönet vagy a meglepődés kifejezése, és nem feltétlenül az, hogy egy hasonló ajándék­kal viszonozzák.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép