Interjú

Spanyol

Esta pregunta es muy importante. Cuando estuve en Texas estudiando el MBA y recién conocí a algunas personas yo trataba de saludarlas de la misma manera como las saludaba aquí a algunas chicas. Intenté darles un beso en la mejilla y no se vio muy bien. Aquí en el Perú en general, cuando saludas a gente de tu edad y es en un ambiente informal, a los muchachos puedes darles la mano y a las chicas un beso en la mejilla.

Si es una situación más formal y la gente usualmente es mayor que tú, lo que estila darse es la mano, le das la mano al señor o le das la mano a la señora. Algunas señoras van a acercarse para que darte un beso o tú darles un beso en la mejilla y eso es algo que depende más de ellas, no es algo que tú vas a forzar. En general vas a querer darles la mano únicamente. Pero si son chicas que son de tu edad entonces sí las vas a saludar con un beso en la mejilla y no hay ningún problema.

Magyar

Ez nagyon fontos kérdés. Amikor MBA-kurzus­ra jártam Texas­ban, és frissiben megismerkedtem néhány ember­rel, ugyanúgy próbáltam köszönni nekik, ahogy itt köszön az ember a lányok­nak. Megpróbáltam arcon puszilni őket, de nem nézték túl jó szemmel. Itt Peru­ban amikor saját korodbelieknek köszönsz és a környezet informális, a fiúk­nak rendszerint kezet nyújtasz, a lányokat pedig arcon csókolod.

Ha formálisabb helyzet­ről van szó, és ha a másik idősebb nálad, kezet szokás nyújtani - férfi­val is kezet fogsz és nő­vel is kezet fogsz. Vannak nők, akik úgy állnak hozzá, hogy hagyják, hogy megpuszild őket, és akkor arcon puszilod - de ez tőlük függ, nem olyasmi, amit te erőltethetsz. Általában a legjobb megoldás a kézfogás. De ha veled egykorú lányok, akkor adhatsz puszit nekik, és nincs belőle probléma.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép