Interjú

Spanyol

En general la gente en los países latinoamericanos y en particular en el Perú trata de ser siempre amable con la gente que visitas o que está visitando. Entonces uno a veces va a tratar de explicar con mucho detalle un sitio donde visitar o cosas que debe probar. Entonces no debe sentirse que está siendo apabullado con muchas cosas, sino de repente escucharlo y decirle con cortesía que no tiene mucho más tiempo, que debe irse.

No cortarlo inmediatamente, porque si lo cortas inmediatamente eso sí sería un poco rudo, un poco tosco. Y otras cosas que tal vez sean temas que no se deberían hacer bromas o cosas así, son cosas relacionadas con el tema de la política. El tema de política no admite muchas bromas en general.

Magyar

A latin-amerikai országok­ban - és különösen Peru­ban - az emberek igyekeznek mindig kedvesek lenni azokkal, akiket meglátogatnak, vagy akik látogató­ba jönnek. Ezért időnként előfordul, hogy valaki nagyon részletesen beszél azokról a helyek­ről, ahová érdemes lenne ellátogatni, vagy azokról a dolgok­ról, amiket ki kellene próbálni. Ilyenkor nem szabad úgy érezni, hogy agyonnyom a sok információ, hanem végig kell hallgatni és udvariasan azt mondani, hogy nincs rá elegendő ideje, és hogy mennie kell.

Nem szabad azonnal félbeszakítani, mert ha azonnal félbeszakítod, az bizony egy kissé udvariatlan, egy kissé nyers volna. És néhány más dolog, amiből talán nem ajánlott viccet vagy hasonlót csinálni, a politikához kapcsolódó témák. Általános­ságban a politika területe nem alkalmas a viccelődés­re.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép