Interjú

Spanyol

Sí es muy importante, sobre todo si se va a firmar algún tratado de tipo legal, que si no se entiende lo que está firmando acudir a un intérprete. Cuando estás en una junta, y se va a cerrar un tratado sobre todo para imponer precios, cuotas, fechas de entrega, cantidades, empaque, si estas características, o estos detalles no son bien entendidos por la parte de la persona que habla inglés, yo sí le sugiero que contrate un intérprete, un abogado que le pueda decir exactamente qué es lo que está firmando, en que tratado de comercio está estableciendo. Eso es muy delicado.

Claro que cuando la situación es más informal, más entre amigos, ahí no es necesario tener un intérprete, ¿no? Luego entonces en resumen para contestar esta pregunta, si se está firmando un tratado de comercio, si se está en un problema de tipo legal, si se va a casar uno por ejemplo, o va a sacar algún documento muy importante para su estancia en México, que sepa exactamente qué es lo que está sucediendo ¿no?

Magyar

Ez bizony nagyon fontos, főleg ha valami jogilag kötelező érvényű szerződést írnak alá, hogy ha nem értik azt, amit aláírnak, akkor tolmács­hoz folyamodjanak. Amikor egy megbeszélésen vagy, és egy megállapodás lezárása folyik, különösen az árak, díjak, szállítási határidők, mennyiségek, csomagolás megállapítása, akkor ha ezeket a jellemző­ket vagy ezeket a részleteket az angolul beszélő fél nem érti megfelelő­en, akkor egyértelműen azt javaslom, hogy szerezzen egy tolmácsot, egy ügyvédet, aki pontosan el tudja mondani, mit is írnak alá, milyen üzleti szerződést kötnek. Ez nagyon kényes kérdés.

Nyilvánvaló, hogy ha informálisabb helyzet­ről van szó, sokkal inkább baráti jellegű­ről, akkor nem szükséges a tolmács ugyebár. Szóval összefoglalva a kérdésre adott választ: ha az ember üzleti szerződést ír alá, ha valami jogi jellegű probléma adódik, ha az ember például megházasodik, vagy valami fontos dokumentumot igényel a mexikói tartózkodásához, akkor tudja pontosan, mi is történik.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép