Interjú

Spanyol

Este tema del negocio y el placer se mezclan. Como nosotros sabemos una tendencia estratégica del "networking" de alguna manera está proliferando el concepto de que el placer y los negocios deben estar cerca. México va a ser un poquito complicado que se pueda dar eso. Es cierto que esta tendencia hace que la arquitectura incluso las casas cambie porque eventualmente la gente va a vivir, a divertirse, a trabajar en el mismo lugar. En México va a ser un poco complicado porque para el mexicano su casa es su casa no es un lugar de trabajo e inclusive al ser humano mexicano le cuesta trabajo de alguna manera separar el placer del negocio.

Va a costar un poquito de trabajo el acostumbrarnos a que de alguna manera el negocio y el placer se van a mezclar, y por lo tanto la arquitectura de las casas va a volver a cambiar. El concepto de la arquitectura en nuestro país es diferente. La arquitectura de nuestro país está basada mucho en la cocina. Si nosotros vemos a los viejos pueblos mexicanos, la cocina es centro de reunión. Entonces de alguna manera combinar cosas de trabajo en la casa, no va a ser una tarea fácil en nuestro país, aún y cuando nosotros comprendemos que de alguna manera vamos a ser imbuidos en esa economía mundial. Y por lo tanto tratándose economía mundial vamos a tener que entender que de alguna manera el negocio y el placer se mezclen.

El punto interesante creo que si va a ser bien tomado por los mexicanos. Es que el mexicano considera el humor como parte de su vida. Por lo tanto el trabajo no es una excepción, pues de alguna manera yo creo que en cierta manera va a tener que...el ser humano mexicano, el trabajador entender que si no tiene placer en lo que hace, es mejor que no lo haga, pero de alguna manera la separación no es tan, tan sencilla.

Magyar

Ez az üzlet és szórakozás téma keveredik egymással. Mivel ismerjük a "networking" stratégiai tendenciáját, valahogy egyre jobban terjed az elgondolás, hogy a szórakozás és az üzlet nem állhat távol egymástól. E tekintetben Mexikó egy kissé komplikáltabb. Ez a tendencia nyilván módosítja az építészeti megfontolásokat - még az otthonok tekintetében is -, mivel az emberek végül ugyanott fognak élni, szórakozni és dolgozni. Mexikó­ban egy kissé komplikáltabb lesz, mert egy mexikói számára az otthon az otthon, és nem munkahely, de még a mexikóiak se könnyen választják külön valamennyire az élvezetet és a munkát.

Nem lesz egyszerű hozzászokni ahhoz, hogy valamiképp az üzleti ügyek és a szórakozás keveredni fog, és ezzel az otthonok kialakítása is módosulni fog. A mi országunkban mások az építészeti elgondolások. A mi építészetünk a konyha köré szerveződik. Ha megnézzük a régi mexikói falvakat, a konyha a társas lét központja. Így hát a munkahelyi dolgokat összekombinálni az otthon­nal nálunk nem lesz egy egyszerű feladat, még akkor sem, ha megértjük, hogy egyre jobban részei vagyunk a világgazdaság­nak. És a világgazdaság tekintetében meg kell majd értenünk, hogy az üzleti dolgok és a szórakozás összekeveredik.

Érdekes lesz szerintem, hogy miként fogadják majd ezt a mexikóiak. Egy mexikói a humort az élete részének tekinti, ez alól a munka sem kivétel, ezért szerintem valahogy meg kell... a mexikói ember­nek, a dolgozó­nak meg kell értenie, hogy ha nem lel élvezetet abban, amit csinál, akkor jobb, ha nem csinálja, de a különválasztás nem olyan egyszerű.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép