Interjú

Spanyol

Bien, para empezar esta pregunta mencionaré una frase que es muy.. que se dice mucho en México, "Que los negocios o los grandes negocios se cierran en los bares". Esto es, usualmente nosotros consideramos que la socialización con los grupos con los que interactuamos es muy importante, esta no será únicamente dentro en la oficina, y no será en un contexto único de las horas de trabajo. Para nosotros las grandes negociaciones, las grandes relaciones se establecen precisamente fuera del trabajo. Y es muy común, todo mundo espera que en esas reuniones, cenas, o pláticas en algún bar se traten los negocios de una manera distinta.

Lo que se busca en este.. en este tipo de reuniones es salir precisamente de un marco que es las oficinas que en cierto momento restringen un poco lo que podría ser una negociación más abierta. El hecho de estar en algún restaurante, o estar en algún bar platicando se considera como una zona neutral, y es completamente permitido el que se hable de negocios, porque se sabe que se va a hablar de estos negocios de una manera completamente distinta. No hay...no hay la presión de estar en una oficina tanto de una persona como de la otra. Entonces sí es permitido!

Magyar

Hát erre a kérdés­re a választ egy szólás­sal kezdeném, ami nagyon... amit gyakran említenek Mexikó­ban: "Az üzleti ügyek és a nagy üzletek a bárban zárulnak le". Azaz rendszerint úgy tartjuk, nagyon fontos, hogy társasági életet is éljünk azokkal, akikkel együttműködünk, nem csak az irodában, és nem csak munkaidő­ben. Nálunk a nagyléptékű üzletek, a kiemelkedőbb kapcsolatok éppenhogy a munkahelyen kívül jönnek létre. Az a jellemző, mindenki arra számít, hogy e találkozók, vacsorák, beszélgetések során másként lehet hozzáállni az üzleti ügyek­hez.

Arra törekednek az ilyen... az ilyen találkozók során, hogy az irodai környezet­ből kiszakadjanak, mert az bizonyos esetek­ben valamennyire akadályozza a nyílt tárgyalást. Egy étterem­ben lenni, valamilyen bárban társalogni semleges terület­nek minősül, és itt minden további nélkül lehetséges üzlet­ről beszélni, mert tudható, hogy itt az üzlet­ről teljesen más stílus­ban eshet szó. Nincs... nincs az a feszélyezettség, ami akár az egyik, akár a másik fél irodájában lenne. Vagyis igen, abszolúte lehetséges.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép