Interjú

Spanyol

En México el papel de un abogado es muy importante cuando las compañías son grandes compañías. Como corporaciones internacionales, que tienen que ver mucho con tratados internacionales, tratados en donde debe haber un proceso legal, dentro de la jurisdicción de este país. Es importante saber, que cuando son negocios entre personas que son del mismo país, muchas veces no es necesario hacer un contrato. Pero cuando son tratados internacionales, debe ser esta una necesidad imperiosa, el que consulten a un abogado concernientes a las reglas que se deben aplicar, a los tipos de cambios que se deben tratar, a los tipos de negocios que se están haciendo. Es muy importante consultar a un abogado antes de emprender algún negocio internacional en México.

Magyar

Mexikó­ban az ügyvéd szerepe nagyon fontos akkor, ha nagy cég­ről van szó, mint a nemzetközi vállalatok, melyeknek gyakran van nemzetközi szerződések­kel dolguk, olyan megállapodások­kal, ahol szükséges a jogi procedúra az ország törvényei alapján. Nem árt tudni, hogy ha egyazon ország­ból való személyek között köttetik az üzlet, gyakran nem szükséges szerződést készíteni. Amikor viszont nemzetközi megállapodások­ról van szó, parancsolóan szükséges, hogy konzultáljunk egy ügyvéd­del a vonatkozó, alkalmazandó szabályok ügyében; arról, hogy milyen módosulásokat kell figyelembe venni; vagy az adott üzleti kapcsolat típusáról. Mexikó­ban fontos az ügyvéd­del konzultálni, mielőtt nemzetközi ügylet­be fog az ember.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép