Interjú

Spanyol

¿De qué manera es diferente? Aquí no se diferencía en cuanto a raza, se diferencía mucho en cuanto al sexo. Por ejemplo en empresas de Monterrey se da mucho el caso que las mujeres cuando llegan a contraer matrimonio o a embarazarse quedan, no despedidas, pero sí cambian de puesto, pertenecen a otra organización. Muchas empresas en Monterrey no permiten eso. Distinciones en cuanto a posición social sí existe también dependiendo del nivel de estudios, puedes tener un grado más alto, un puesto más alto dentro de la organización.

Magyar

Milyen szempontból más? Náluk nem fajta szerint tesznek különbséget, sokkal inkább nemek szerint. Például a monterrey-i cégek­nél gyakran megesik, hogy amikor egy nő férjhez megy vagy teherbe esik, nem bocsájtják el, de más pozíció­ba helyezik, más szervezet­hez. Sok monterrey-i cég nem engedi ezt. A társadalmi helyzet­hez kötődő megkülönböztetés is létezik; a képzettség fokától függően juthatsz magasabb pozíció­ba a szervezeten belül.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép