Interjú

Spanyol

Yo consideraría que las condiciones actuales de México, si se trata el tema de la política, es un tema muy difícil de manejar porque las condiciones actuales que se están dando en México con un sistema de gobierno ya decadente implica entrar en mucha polémica, y creo que... si se manejara de un extranjero hacia un mexicano esto, no se llegaría a una conclusión real, porque, si es un mexicano que está ya en contra del sistema actual, hablaría muchas cosas, tal vez en forma muy pasional, y no le daría un enfoque realmente correcto al tema de la política. Igual sucedería con los negocios.

Yo considero que lo que más ha dañado a la economía en México, es la corrupción que impera en todos los sistemas. Se puede manifestar en cualquier parte de nuestra sociedad. En los reclusorios que se supone que deben ser centros de readaptación. Actualmente se ha visto mucha corrupción. Y uno se puede preguntar, bueno acaso la economía se refleja allí a ese nivel, y desgraciadamente sí. Igualmente en el área de la macroeconomía, todo mundo está señalando a personajes que han hecho mucho daño. Y yo considero que serían situaciones no muy buenas para comentar.

Magyar

Úgy vélném, a jelenlegi mexikói helyzet - ha a politikát érintjük - nehezen kezelhető téma, mert a jelenlegi helyzet Mexikó­ban, a hanyatló államrend sok vitát eredményezne, és azt hiszem... ha egy külföldi belemenne ebbe egy mexikói­val szemben, nem jutna érdemi eredményre, mert ha az a mexikói már eleve a jelenlegi rendszer ellen van, mondana sok mindent- talán igencsak hevesen -, de ez nem adna valóban korrekt képet politikai téren. Ugyanez történne az üzleti ügyek­kel is.

Úgy vélem, a minden rendszert átható korrupció az, ami a legtöbb kárt okozza a mexikói gazdaság­nak. Ez megjelenik társadalmunk bármely területén. A börtönök­ben, melyekről feltételeznénk, hogy a visszailleszkedés központ­jai kellene, hogy legyenek. Jelenleg igen nagymértékű a korrupció. És megkérdezhetnénk, hát a gazdaság­ban tükröződik-e mindez - és sajnos igen. Ugyanígy a makrogazdaság­ban, mindenki azokra mutogat, akik sok kárt okoztak. És úgy vélem, ezek olyan helyzetek, melyek nem jó beszédtémák.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép