Video / audio

Spanyol

Enero, enero es el mejor mes de año, es mi nacimiento. Nace el año con mi nacimiento, entonces es el mes más especial de todos. Es el mes de las oportunidades, del trabajo, de empezar a estudiar, de vida nueva, enfin. Febrero, febrero es el mes como de arranque, es el cumpleaños de Tere, mi amiga. Es el mes más corto del año. Nada más.

Marzo ni idea, no tengo nada especial en marzo. Es un mes intermedio pasa, pasa. Abril es el mes del cumpleaños de mi hermano. Es importante porque es Semana Santa, vacaciones, bien importante. Mayo, próximo a vacaciones, también perfecto, final del semestre, final de trabajos, próximos a entrar en vacaciones de mitad de año. Junio y julio son vacaciones de mitad de año, no todo el mes pero buena parte del mes entonces son meses deliciosos, es generalmente el verano colombiano, rico.

Agosto es el mes otra vez de volver a empezar, cumpleaños de Marina, mi otra amiga de Austin, nada más. Septiembre, septiembre no tiene nada especial para mí. Octubre, octubre es el cumpleaños de mi mamá, super importante. Noviembre, también casi fin de año.Y diciembre el año ya se acabó, navidad, año nuevo, perfecto.

Magyar

Január... a január az év legjobb hónapja, ekkor születtem. Az év az én születésemmel születik, ezért az összes közül ez a legkülönlegesebb hónap. A lehetőségek hava, a munkáé, az újbóli tanulásé, lényegében az új életé. Február... a február a beindulás hava, ekkor van Tere barátnőm születésnapja. Az év legrövidebb hónapja, ennyi.

Március, fogalmam sincs, számomra semmi különös nem kapcsolódik márciushoz. Köztes hónap, elmegy. Áprilisban van a bátyám születésnapja. Fontos, mert ekkor van a Szent Hét, szünidő, szóval fontos. Május, közeledik a vakáció, szintén tökéletes; vége a félévnek, vége a munkának, nemsokára kezdődik az évközbeni vakáció. Június és július az évközi vakáció - nem a teljes hónap, de a nagy része, ezért remek hónapok; ekkor van Kolumbiában nyár, szóval pompás.

Augusztus az a hónap, amikor megint elkezdődnek a dolgok; Marina születésnapja, aki a másik austini barátnőm, ennyi. Szeptember... szeptemberben számomra nincs semmi különös. Október... októberben van anyukám születésnapja, nagyon fontos. November, már majdnem itt az év vége. És december, véget ér az év, karácsony, újév, tökéletes.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

A szóbeli gyakorlás főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép