Video / audio

Spanyol

Yo soy muy sencillo y muy rápido cuando trato de averiguar la fecha del día de ahora. Simplemente voy, me acerco a la persona y le digo: "Disculpe, ¿me podría decir que día es ahora?, porque estoy muy distraído y la verdad no sé ni qué día vivo".

Simplemente me gusta jugar algunas veces con preguntas, pueden decir tontas, pero son preguntas que a veces la gente piensa que son tontas pero realmente son muy importantes saber qué día y qué fecha es. Como ahora es domingo ¿trece o catorce de marzo? Catorce de marzo. Disculpen.

Magyar

Nagyon egyszerűen és gyorsan cselekszem, ha az aktuális napot szeretném megtudni. Egyszerűen odamegyek a másikhoz és azt mondom: "Elnézést, meg tudná mondani, milyen nap van ma?", mert elég szórakozott vagyok és az igazat megvallva nem tudom még azt sem, hányadika van.

Egyszerűen szeretek néha kérdésekkel játszani, amelyekre lehet azt mondani, hogy buták; az emberek gyakran azt gondolják, hogy butaságok, de igazából elég fontos tudni, hogy milyen nap és hányadika van. Ahogy most például vasárnap van - március 13-a vagy 14-e? Március 14-e. Elnézést.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

A szóbeli gyakorlás főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép