Video / audio

Spanyol

Hoy es el día perfecto. Hace sol, no hay nubes en el cielo, el cielo está azul. El clima: perfecto. No hace calor, no hay humedad. Perfecto. Pero es un día perfecto porque hoy veintinueve de octubre del año dos mil tres es mi cumpleaños. ¡Qué día tan perfecto! ¿Verdad?

Y como es mi cumpleaños, bueno... uy y también hoy es día miércoles, porque yo nací un día miércoles a las cuatro de la tarde. Fue un día glorioso en mi familia. Esta noche voy a celebrar mi cumpleaños con mis amigos y amigas. Vamos a un restaurante mexicano y vamos a comer. Vamos a comer y a celebrar.

Y mis amigos me van a regalar una torta de chocolate porque me encanta el chocolate; para celebrar el día de mi cumpleaños: el veintinueve de octubre del año dos mil tres, día de gloria.

Magyar

A mai nap tökéletes. Süt a nap, nincsenek felhők az égen, az ég kék. Az időjárás: tökéletes. Nincs meleg, nincs párásság. Tökéletes. De ez azért tökéletes nap, mert ma 2003. október 29-e van, a születésnapom. Micsoda tökéletes nap, nem igaz?

És mivel születésnapom van... ráadásul ma szerda van, ugyanis szerdai napon születtem, délután négykor. Dicső nap volt a családban. Ma este megünnepeljük a születésnapomat a barátaimmal. Egy mexikói étterembe megyünk vacsorázni. Vacsorázunk és ünnepelünk.

A barátaim pedig csokoládétortával fognak megajándékozni, mert imádom a csokoládét. A születésnapomat ünnepelni, 2003. október 29-én - gyönyörű nap.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

A szóbeli gyakorlás főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép