Video / audio

Spanyol

La hora. La hora es muy importante. Yo no podría vivir sin la hora. Cuando trato de preguntar la hora siempre me dirijo... primero, antes de preguntar la hora me acerco a la persona tratando de buscar si tiene reloj porque sería muy tonto y absurdo si le pregunto la hora a una persona que no tiene reloj.

Lo primero que hago es fijarme en la persona si tiene reloj. Y lo segundo que hago es dirigirme a ella y preguntarle: "Disculpe, ¿me puede dar su hora, por favor?". Y después de pedirle la hora le digo "gracias" y es todo.

Magyar

Az idő. Az idő nagyon fontos. A [pontos] idő nélkül élni sem tudnék. Amikor meg akarom kérdezni az időt, mindig odamegyek... először is, mielőtt megkérdezem az időt, közelebb megyek az illetőhöz és igyekszem felmérni, van-e órája, mert elég szerencsétlen helyzet, ha olyantól kérdezem meg az időt, akinek nincs órája.

Először megnézem, hogy van-e órája, aztán pedig odamegyek hozzá és megkérdem: "Elnézést, meg tudná kérem mondani az időt?" És miután megkérdeztem, megköszönöm, és ennyi.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

A szóbeli gyakorlás főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép