Video / audio

Spanyol

Bueno, mi familia está compuesta por mi esposa Rosana y tengo 2 bellos hijos. Diego Fernando que tiene cinco años, ya poco cercano para los seis. Tenemos a José Ignacio, que tiene dos años recién cumplidos. La forma de vivir nosotros en la familia no solamente es hablar del padre, la madre y los hijos. A ellos alrededor están los abuelos. Ellos tienen a sus abuelos maternos Jorge y Ana, y sus abuelos paternos Carlos y Helena.

Mi padre murió el año anterior. Sin embargo no sólo tampoco podemos hablar de la familia simplemente con esto, podemos seguir ampliándonos. Están los hermanos del papá que vienen a ser los tíos, pero seguimos armando. Y así podemos ir incluyendo inclusive a los padrinos, allí está Stéfano.

Magyar

Nos, a családom tagja Rosanna, a feleségem, illetve van két szépséges fiam. Diego Fernando, aki ötéves, kicsit már közelebb a hathoz; José Ignacio, aki nemrég töltötte be a második évét. A családként együttélés nálunk nem csak az apát, anyát és gyerekeket jelenti. A közelükben vannak a nagyszülők is; az anyai nagyszülők, Jorge és Ana, illetve az apai nagyszülők, Carlos és Helena.

Az én édesapám tavaly hunyt el. Mindazonáltal a család nem egyszerűen csak ennyi, bővíthetjük tovább is. Itt vannak az apukám testvérei, akik a nagybácsik, és még tovább is mehetünk. Így akár a keresztszülőket is idevehetjük, ahogy például Stéfanót.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

A szóbeli gyakorlás főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép