Video / audio

Spanyol

Yo soy estudiante graduado de filología en la universidad complutense de Madrid. La filología es el estudio de las lenguas tanto antiguas como contemporáneas desde un punto de vista histórico aunque hoy en día se incluyen también el estudio sincrónico de las lenguas. Es decir, la gramática y la sintaxis, la estructura actual.

La universidad complutense fue fundada en los, en el siglo dieciséis, a principios del siglo dieciséis, por el cardenal Cisneros en Alcalá. Aunque se trasladó a Madrid en el siglo dieciocho bajo Carlos III. Es una universidad muy antigua y muy prestigiosa.

Magyar

Végzős filológus vagyok a madridi Complutense Egyetemen. A filológia a nyelvek tanulmányozása - úgy a holt nyelveké mint az élőké - történelmi szemszögből. Bár manapság már magába foglalja a nyelvek összehasonlító vizsgálatát is - vagyis nyelvtan és mondattan, a jelenlegi szerkezet.

A Complutense Egyetemet a XVI. században alapította Cisneros bíboros Alcalában, noha III. Károly idejében, a XVIII. században Madridba költözött. Nagyon régi és nagyon nagy presztizsű egyetem.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

A szóbeli gyakorlás főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép