Video / audio

Spanyol

Algunas operaciones básicas: dos más dos, cuatro. Tres más dos, cinco. Ocho más cuatro, trece. ¡Ah! ¡No! ¿Cuánto es? Vamos a pasar a substracción, o resta: diez menos cuatro, seis; catorce menos siete, siete; diecisiete menos cuatro, trece; veinte menos catorce es tres.

A una otra, otra operación, multiplicación: cuatro por cuatro, dieciséis; cuatro por tres, doce; cinco por cinco, veinticinco; uno por uno, dos ... División: dos dividido entre uno, cuatro dividido entre tres, doce dividido entre cuatro.

Magyar

Néhány alapművelet: kettő meg kettő az négy. Három meg kettő az öt. Nyolc meg négy az tizenhárom. Ó, nem! Mennyi is? Lépjünk tovább a kivonásra: tízből négy az hat, tizennégyből hét az hét, tizenhétból négy az tizenhárom, húszból tizennégy az három :-).

Egy másik művelet, a szorzás: négyszer négy az tizenhat, négyszer három az tizenkettő, ötször öt az huszonöt, egyszer egy az kettő :-). Osztás: kettőben az egy, négyben a három, tizenkettőben a négy.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

A szóbeli gyakorlás főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép