Video / audio

Spanyol

Muy bien, hoy vamos a conversar de los números. En nuestra vida siempre usamos números. Mi número favorito es el uno. A María le encanta el dos, a Carlos le gusta el tres. Uno, el dos y el tres. Muy bien. A ella le gusta el número cuatro. ¿Y a tí, qué número te gusta? Me gusta el número cinco. A Pepe le gusta el número seis. El seis es el número favorito.

A Carmen le gusta creo que el número siete. A Manuel le encanta el número ocho. A Sofía le gusta el nueve. Y creo que a Luisa le encanta el número diez. Entonces vamos a ver, que el uno, el dos, el tres, ¿qué número?, cuatro, el cinco, el seis, repita, siete, ocho, el nueve y el diez.

Magyar

Na szóval, ma a számokról fogunk beszélgetni. Az életben mindig használunk számokat. Az én kedvenc számom az egy. Maríának a kettő tetszik, Carlosnak a három. Egy, kettő és három. Rendben. Neki a négyes szám tetszik. És te melyik számot szereted? Én az ötös számot szeretem. Pepének a hatos szám tetszik. A hat a kedvenc száma.

Carmen szerintem a hetes számot szereti. Manuelnek a nyolcas tetszik. Sofíának a kilenc tetszik. És azt hiszem, Luisa a tízest szereti. Akkor hát lássuk csak, egy, kettő, három... na melyik szám? Négy, öt, hat... ismételd, hét, nyolc, kilenc és tíz.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

A szóbeli gyakorlás főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép