Video / audio

Spanyol

Hoy vamos a aprender los nombres de algunos utensilios de cocina. En primer lugar tenemos la cuchara sopera, que es más grande y sirve para normalmente tomar la sopa. Tenemos la cucharita, es más pequeña, la usamos para endulzar el café o el té. Y hay otra más pequeña que es la cuchara de té. Tenemos además el tenedor y su compañero el cuchillo. El conjunto se conoce como cubiertos. Tenemos además la espátula, tenemos el sacacorchos para abrir las botellas de vino. Y tenemos también un juego de tazas para medir. Esta taza mide una, una taza completa, esta de acá es media taza y la más pequeña es un cuarto de taza.

Magyar

Ma néhány konyhai eszköz nevét tanuljuk meg. Először is itt van a leveses kanál, ami nagyobb méretű és a leves evésére való. Itt van a teáskanál, amit a kávé vagy a tea édesítéséhez használunk. És van egy még kisebb, ami a kávéskanál*. Van ezenkívül villa, és társa, a kés. Ez összességében a teríték. Itt van még a spatula, és a dugóhúzó a borosüvegek nyitásához. És van egy csészekészlet is méréshez. Ez a csésze egy egység, egy teljes csésze; ez itt fél csésze, és a legkisebb egy negyed csésze.

* szó szerint ezt nevezi teáskanálnak, de magyar logika szerint a kisebbik a kávéskanál

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

A szóbeli gyakorlás főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép