Interjú

Spanyol

Bueno, con respecto a esto, las comidas normalmente en, bueno en Perú son tres: el desayuno, el almuerzo y la comida. El desayuno evidentemente depende de la hora que uno se vaya al trabajo o hacer las actividades que tenga que hacer, y bueno es, comparado con el americano algo muy simple, por lo menos lo que normalmente comemos en mi casa por así decir. Un jugo, un vaso de leche, un pan y acabó, o sea nada más tan simple que eso.

El almuerzo, dependiendo de la hora de almuerzo que uno pueda tener en donde trabaje o de las actividades que vaya hacer. Puede ser entre una y dos normalmente. Y la comida suele ser, en Perú, a partir de las seis y media entre seis y media y ocho y media. En casa es a las ocho, ocho y media.

Ahora si queremos mezclar un poco esto con lo que es comidas de negocios normalmente yo no creo que haya comidas en la noche, que es ¿cómo se llama? de negocios. Suele haber desayunos de negocios o almuerzos de negocios.

Magyar

Hát e tekintetben... Peruban rendszerint három étkezés van: a reggeli, az ebéd és a vacsora. A reggeli ideje nyilvánvalóan attól függ, hogy mikor megy az ember dolgozni, vagy az elvégzendő tennivalók­tól, és az amerikai­hoz képest nagyon egyszerű, legalábbis az, amit mi otthon eszünk, hogy úgy mondjam. Egy gyümölcslé, egy pohár tej, egy szelet kenyér, és ennyi volt - vagyis semmi több, ilyen egyszerű.

Az ebéd attól függ, hogy mikor van a munkahelyen az ebédidő, vagy a tennivalók­tól. Rendszerint egy és kettő között van. A vacsora pedig Peruban fél héttől... fél hét és fél kilenc között szokott lenni. Otthon nyolckor, fél kilenckor.

Na már most ha ide akarjuk venni az üzleti étkezéseket, szerintem általában nincsenek esti... hogy hívják... üzleti vacsorák. Üzleti reggelik szoktak lenni és üzleti ebédek. [...]

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép