Interjú

Spanyol

Sí es muy importante establecer un uso horario dentro de México. En el norte de México las comidas se hacen más temprano que en el centro de México. Es decir por ejemplo, si usted va a Monterrey generalmente a las doce y media, una de la tarde se come a esa hora. Mientras que en la ciudad de México a esa hora es muy temprano. La hora de comida en México es como entre tres y cuatro de la tarde.

En este sentido el norte de México tiene un horario más parecido al de Estados Unidos. No tan temprano. Me sigue pareciendo muy temprano comer a las once y media y cenar a las seis. Sin embargo es más parecido el horario en el norte de México que en el sur. Definitivamente en el sur se come y se cena mucho más tarde que en Estados Unidos, entre tres y cuatro de la tarde y la cena puede ser como nueve y media, y diez de la noche.

Magyar

Valóban fontos, hogy a Mexikóban szokásos napirendet megismerjük. Mexikó északi részén az étkezések korábbra esnek, mint Mexikó középső tájékán. Vagyis például ha ön Monterrey­be megy, általában délután fél egykor, egykor étkeznek. Ugyanakkor Mexikóváros­ban ez az időpont túlságosan korai. Mexikóváros­ban az étkezés időpontja nagyjából délután három és négy között van.

Ebből a szempontból Mexikó északi részén a napi időbeosztás jobban hasonlít az Egyesült Államok­éra. Ne annyira korán! Nekem még most is nagyon korainak tűnik az, hogy fél tizenkettő­kor ebédeljek és hatkor vacsorázzak. Ezzel együtt Észak-Mexikó­ban az időbeosztás jobban hasonlít [az Egyesült Államok­éra], mint délen. Délen egyértelműen jóval később ebédelnek és vacsoráznak, mint az Egyesült Államok­ban - délután három és négy között, a vacsora pedig nagyjából este fél tízkor, tízkor.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép