Interjú

Spanyol

Como... hace tiempo existía una broma que se refería a la hora peruana. La hora peruana anteriormente se interpretaba con, que si yo asumía un compromiso a las ocho en la mañana, podría llegar a las ocho y quince y nadie me iba a decir nada. Eso es algo que ya ha cambiado mucho en este país. Principalmente orientado a lo que son negocios, si estamos hablando de hacer negocios en este país, creo yo que se respeta mucho la hora de una cita. Las cosas sociales, los asuntos sociales, generalmente tienen un poco más de libertad en cuanto al horario de una cita concertada previamente.

Una cosa también que es conveniente tener en cuenta es que depende del nivel social y cultural de la persona con la que se va a tener una reunión para estar o no seguro de que va a llegar a la hora de la cita. Si estamos hablando de una persona de un nivel cultural y social desde medio hacia alto, es muy probable que la cita se de a la hora que se había concertado. Si es lo contrario, podríamos esperar posiblemente unos cuantos minutos de retraso.

Magyar

Régóta van egy vicc, ami a perui időszámítás­ra utal. A perui idő­számítást korábban úgy értelmezték, hogy ha elígérkezem reggel nyolc­ra, akkor érkezhetek negyed kilenc­re és senki nem szól semmit. Ez már sokat változott nálunk. Elsődlegesen az üzlet tekintetében: ha az üzleti ügyek intézéséről beszélünk Peru­ban, szerintem egy találkozó időpont­ját teljes mértékben tiszteletben tartják. A társasági dolgok, társasági ügyek esetében általában egy kissé nagyobb a szabadság a korábban megbeszélt találkozók időpont­ja tekintetében.

Egy másik dolog, amit érdemes figyelembevenni, hogy akivel találkozónk lesz, annak a társadalmi, kulturális szint­jétől is függ, hogy mennyire számíthatunk a pontos érkezésére. Ha olyasvalakiről van szó, akinek a kulturális, társadalmi szint­je közepes vagy magas, valószínűleg a megbeszélt időpont­ban lesz a találkozó. Ellenkező esetben számíthatunk esetleg néhány perc késés­re.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép