Interjú

Spanyol

Yo he escuchado mucha gente, fuera de México, decir que tenemos, cuando un grupo de mexicanos estamos allí y tenemos una cita, siempre preguntan que si consideramos el tiempo de ellos o el tiempo de los mexicanos. Esto es.. tenemos alguna .. hay alguna experiencia en considerar que usualmente los mexicanos llegamos tarde, que no somos puntuales. Y en la mayoría de las situaciones sociales así es. Yo pienso que últimamente en cuestiones de negocios también se tiene el mismo enfoque de que "el tiempo es dinero."

Se tiene muy marcado las horas, y los tiempos en lo que se tiene que realizar las cosas. Aunque sí, en aspectos sociales, que no están dentro del contexto de las oficinas, sí se considera un margen mayor para que la gente pueda llegar más tarde. Esto es decir en fiestas, en una reunión, o una cena o en una cita se esperaría que la gente... a veces se espera que la gente no llegue exactamente a la hora. Pero en cuestiones ya del ambiente de las oficinas de los negocios, de las citas en los negocios, siempre se está considerando ser muy puntual.

Magyar

Sok ember­től hallottam - akik nem mexikói­ak -, hogy nálunk... amikor itt van egy mexikói csapat és találkozót beszélünk meg, mindig megkérdik, az ő időszámításuk vagy a mexikói időszámítás szerint értendő-e. Ez... nálunk... bizonyos tapasztalat alapján úgy tekintik, hogy a mexikói­ak rendszerint késnek, nem pontosak. És a társasági jellegű szituációk többségében így is van. Úgy gondolom, az utóbbi időben üzleti ügyek­ben nálunk is áll az az elv, miszerint "az idő pénz".

Egyértelműen meghatározzák az idő­pontokat, valamint az elvégzendő dolgok időtartamát. Ugyanakkor igaz, hogy társasági téren, munkahelyi környezeten kívül nagyobb mértéket tartanak elfogadhatónak a késve érkezés­re. Vagyis ünnepeken, összejöveteleken, egy vacsorán vagy találkozón azzal számolnak, hogy... gyakran azzal számolnak, hogy az emberek nem érkeznek pontosan. De munkahelyi, üzleti környezet­ben, kérdések­ben, üzleti találkozók esetében mindig ügyelnek arra, hogy nagyon pontosak legyenek.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép