Interjú

Spanyol

Es una pregunta que puede tener varias respuestas. Sí hay una mala costumbre en el país de no llegar a tiempo a las reuniones. Yo llegué tarde ahora también. Siempre uno toma la iniciativa de "primero yo y después él" el que me cita, pero conforme está entrando más inversión extranjera y participación de más empresas multinacionales, esto está un poco cambiando, en el sentido de que, el que no llega a tiempo, muchas veces pierde hasta los empleos.

Esa es una de las situaciones que se está presentando. Experiencias actuales, muchas. En la empresa, he visto cancelar muchas reuniones, y decirles, "Lo siento mucho. Usted llegó tarde. Lo estuve esperando a las nueve, no a las once." Y tuvimos que cambiar el proveedor. Esas fueron unas situaciones bastante difíciles, pero tuvimos que comenzar a acostumbrarnos a hacerlo.

Magyar

Erre a kérdésre többféle válasz is lehetséges. Tényleg meg van az a rossz szokás nálunk, hogy nem pontosan érkeznek az emberek a találkozók­ra. Én is késtem most. Az ember mindig úgy áll hozzá, hogy "előbb én, aztán a másik", akivel találkozom - de ahogy egyre több külföldi befektetés érkezik és egyre nagyobb a multinacionális vállalatok szerepe, ez apránként változik a tekintetben, hogy ha valaki nem érkezik időben, gyakran akár az állását is elveszítheti.

Ez egy olyan helyzet, ami előfordul. Saját tapasztalatom is sok van. A cég­nél tapasztaltam, hogy sok találkozót töröltünk és azt mondtuk: "Nagyon sajnálom, de Ön késett. Kilencre vártuk, nem tizenegyre." És beszállítót kellett váltanunk. Ezek elég kényes helyzetek voltak, de fokozatosan hozzá kell szoknunk.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép