Interjú

Spanyol

Bueno, una cita en el contexto de negocios siempre es muy importante. En general si uno falta a una cita o llega tarde no es bien visto definitivamente. En general yo creo que toda la gente, todos los ejecutivos se esfuerzan por tratar de cumplir los horarios en que se programan, tanto dentro del día como en la fecha en que se programan, de que todo el mundo tiene que respetar los horarios de las otras personas y así mismo uno espera que respeten los horarios de uno.

Ahora último, sobre todo, bueno nosotros los latinos tenemos fama de ser impuntuales y no cumplir mucho con los horarios, pero en Chile que hace mucho tiempo ya es un país que esta abierto a las inversiones de otros países y hay mucho ejecutivo extranjero dando vuelta en Chile, esto tendría que cambiar en forma drástica. En general, hoy en día yo diría que nadie se atrevería a suspender, o posponer una reunión programada con días de anticipación, y menos digamos dentro del día.

Magyar

Hát egy üzleti jellegű találkozó mindig nagyon fontos. Általában ha az ember nem tud elmenni egy találkozó­ra vagy késik, azt egyértelműen rossz szemmel nézik. Szerintem általában mindenki, minden üzletember igyekszik tartani az eltervezett napirend­jét, napon belül és a tervezett dátum szerint is, vagyis mindenkinek tiszteletben kell tartania a többiek napirend­jét és ugyanígy elvárja az ember, hogy az ó napirend­jét is tiszteletben tartsák.

Végül pedig a latin-amerikaiak a pontatlan­ságukról híresek, hogy nem nagyon tartják magukat napirend­hez, de Chile már jó ideje nyitott a külföldi befektetések irányába, sok külföldi üzletember fordul meg Chilében, vagyis ennek drasztikusan meg kell változnia. Manapság általános­ságban mondhatom, hogy senki sem merne törölni vagy elhalasztani egy megbeszélt találkozót anélkül, hogy napokkal előbb jelezné - az adott napon belül pedig pláne nem.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép