Interjú

Spanyol

Bueno, generalmente cuando a uno lo invitan a comer, tiene que diferenciar. Si te invitan a comer de un lunes a viernes, es normal que se hable de trabajo y se tiene que hablar de trabajo. Probablemente durante la cena salgan algunos temas familiares y es un poco mejor hablar de temas familiares y de amigos entre tanto y tanto, cosa que así se puede tener un poco más de confianza con la persona y llegar al negocio de una manera más amigable. Cuando la invitación es para un sábado o un domingo, se entiende que la invitación es más como amigos que como para negocios.

Magyar

Hát amikor az embert meghívják ebéd­re, általában tudni kell különbséget tenni. Amennyiben a hétfőtől péntekig terjedő időszakban hívnak ebéd­re, akkor rendben van, ha munkáról beszélgetnek, sőt kell is a munkáról beszélgetni. Az étkezés során valószínűleg előjönnek családi témák, és jobb is családi témák­ról, barátok­ról, erről-arról beszélgetni, olyasmiről, aminek révén valamivel nagyobb bizalom alakul ki és az üzleti ügyeket barátibb módon lehet intézni. Ha a meghívás szombat­ra vagy vasárnap­ra szól, akkor tudható, hogy ez a meghívás inkább baráti jellegű, nem pedig az üzleti ügyek­re való.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép