Interjú

Spanyol

Eso es algo que ha cambiado mucho en la mentalidad, ¿no? Hay muchas empresas que incluso para cierto tipo de trabajo, prefieren mujeres. Pero hay otros, normalmente personas mayores, hombres que creen que el hombre está más capacitado que la mujer para desempeñar ciertas cosas, ¿no? ciertas labores. Este, depende del trabajo, ¿no? A nivel de operarios, la mujer, para trabajo minucioso, ¿no? que uno necesita más paciencia o manualidad es preferida, ¿no? pero para cargos elevados por ejemplo es más común ver ejecutivos hombres que mujeres, aunque esa mentalidad está cambiando, ¿no?

Hay una empresa que yo me presenté por ejemplo que buscaba específicamente una mujer porque tienen mayor capacidad de trato, ¿no? con personas de ambos sexos, e incluso cuando hay que tratar con hombres, a veces prefieren mujeres porque el hombre se corta ante una mujer, o sea siempre la trata con un poco más de delicadeza, de más respeto como que soporta un poco más, ¿no? o sea se contiene y no tiene el mismo trato que tendría con un hombre, ya sea este, de menor cargo o de mayor, ¿no? [...]

Magyar

Ez olyasmi, amivel kapcsolatban sokat változott a felfogás. Sok cég van, amelyik bizonyos típusú állások­ra kifejezetten a nőket részesíti előnyben. Aztán vannak olyan, rendszerint idősebb férfiak, akik úgy gondolják, a férfiak rátermettebbek bizonyos dolgok, bizonyos munkák elvégzésére, mint a nők. Ez a feladat­tól is függ. A munkások szintjén a nőket részesítik előnyben az aprólékos munkák­ra, vagy ahol több türelem­re, kézügyesség­re van szükség. De fontosabb beosztások­ban például gyakrabban találkozni férfiak­kal, mint nők­kel, bár ez a felfogás már változóban van.

Egy cég­nél például, ahová jelentkeztem, kifejezetten nőt kerestek, mert a nők jobban tudnak bánni mindkét nem­mel. Sőt ha férfiak­kal kell dolgozni, néha még akkor is nőt preferálnak, mert a férfiak egy nő jelenlétében visszafogottabbak, vagyis a nő­vel egy kissé kedvesebben bánnak, több tisztelettel, és egy kissé toleránsabbak. Azaz jobban visszafogják magukat, és nem úgy viselkednek vele, mint egy férfi­val, legyen akár alacsonyabb, akár magasabb beosztás­ban. [...]

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép