Interjú

Spanyol

Bueno, para contestar una pregunta como ¿qué es el machismo? tendríamos primero que ponernos de acuerdo cuál es la interpretación. Desde mi punto de vista hay dos interpretaciones principales. Una es que el machismo es la forma de pensar en que la mujer es inferior al hombre, con la cual yo no estoy de acuerdo. La otra forma de ver el machismo es decir que el hombre y la mujer tienen diferentes roles o responsabilidades en la sociedad y con eso yo sí estoy de acuerdo.

Si la definición de machismo es la diferencia de roles de la mujer y el hombre en la sociedad yo me podría considerar un machista porque sí creo en eso. Creo que los hombres históricamente han demostrado ser mejores para ciertas cosas y las mujeres han demostrado ser superiores a los hombres para ciertas actividades. Entonces creo que sí hay diferentes responsabilidades que tienen para con la sociedad.

Magyar

Hát ahhoz, hogy ez a kérdést - mi is a machismo? - megválaszolja az ember, először meg kell egyeznünk abban, hogyan is értelmezzük. Az én nézetem szerini két alapvető értelmezés adódik. Az egyik szerint a machismo az a gondolkodásmód, mely szerint a nő alacsonyabbrendű, mint a férfi - amivel nem értek egyet. A machismo másik megközelítése, ha azt mondjuk, hogy a férfinak és a nőnek eltérő szerepe, felelős­sége van a társadalom­ban - és ezzel viszont egyetértek.

Ha a machismo meghatározása az, hogy különbséget tesz a nő és a férfi társadalmi szerepe között, akkor hím­sovinisztának tarthatom magam, mert ezt így gondolom. Azt gondolom, a férfiak történelmi­leg jobbnak bizonyultak bizonyos dolgok­ban, a nők pedig a férfiak­nál jobbnak mutatkoztak bizonyos tevékenységek­ben. Így szerintem igenis eltérő a társadalmi felelősségük.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép