Interjú

Spanyol

Es importante en el país el tener un diploma, el haberse seguido una carrera, porque de acuerdo a eso, por ejemplo, no tanto la universidad con la que ha seguido, ¿no?, sino el tener una carrera con nosotros. Se hace una presentación por decir: el Ingeniero Rodríguez, el Ingeniero Magdits, la Licenciada Nelly Ramos, ¿no? Eso es importante.

A veces no se específica mucho de qué universidad proviene. Pero sí para casos de que cuando postula a un determinado trabajo, es importante en el curriculum ver, porque no se considera mucho a una persona que ha egresado por decir de una universidad nacional pero sí de una universidad particular, ¿no? de acuerdo a la categoría. Eso es haríamos la salvedad en ese caso.

Magyar

Hazánkban fontos a diploma, a felsőfokú végzettség. Inkább maga a végzettség számít, mint az, hogy melyik egyetemre jártunk. Jó képet fest például, ha úgy mutatkozunk be, hogy nevünk elé tesszük végzettségünk titulusát [a felsorolt címeket a magyarban nem használjuk - a fordító]. Ez rendkívül fontos.

Nem igazán szoktunk kitérni arra, hogy melyik egyetemen szereztük a diplománkat. Ha azonban állásra pályázunk, az önéletrajzon fontos feltüntetni az egyetem nevét, hiszen - szakterülettől függően - például az állami egyetemen szerzett diploma kevesebbet ér, mint a magánegyetemi. Ebben az esetben tehát kivételt kéne tennünk.

A magyar fordítást készítette: Ruszkai Zsófia

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép