Interjú

Spanyol

Sí, en Estados Unidos los títulos se consideran importantes pero es algo que no se publican mucho. Yo considero que donde uno más ve el título en una persona es en un resumé, tal vez un diploma en su oficina. Pero no se utiliza tanto como los latinos lo utilizamos para hablarle a las personas. En Latinoamérica se usa mucho el decir doctor, o decir ingeniero, arquitecto y los títulos se consideran bien importantes, es un signo de respeto a la persona.

Yo considero que... para una persona haciendo negocio, nuevamente, en un país latino debe de siempre tener esto en mente, y utilizar el título correcto. Y estar seguro de que no llamarle al arquitecto al ingeniero porque tampoco les gusta mucho. Pero sí es algo importante y se considera una forma de respeto, y hay que pues, definitivamente respetar eso, ¿no?

Magyar

Igen, az Egyesült Államok­ban is fontos­nak tartják a titulusokat, de nem emlegetik túl gyakran. Úgy vélem, hogy leginkább az önéletrajzok­ban lehet a titulusok­kal találkozni, vagy egy, az iroda falára kiakasztott diplomán. De nem használják oly mértékben, mint amennyire a latin-amerikaiak használják mások megszólításánál. Latin-Amerikában gyakran használják a "doktor"-t, a "mérnök"-öt, az "építész"-t, és fontosnak tartják a címeket - ez tiszteletet fejez ki az illető irányában.

Úgy vélem... annak, aki üzleti ügyek­kel foglalkozik, egy latin-amerikai ország­ban ezt mindig szem előtt kell tartania és a megfelelő titulusokat használnia. És ügyeljen arra, hogy ne hívja az építészt mérnök­nek, mert az ilyesmit sem szeretik igazán. Viszont mindez igencsak fontos, és a tiszteletadás egyik formája, így hát egyértelműen figyelemmel kell lenni rá.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép