Interjú

Spanyol

OK, aquí en el Perú, normalmente una persona tiene dos nombres y dos apellidos que son usados. En algunos casos pueden tener un solo nombre pero siempre dos apellidos. Cuando nos dirigimos a otra persona utiliza... que no conocemos, utilizamos el apellido precedido del señor, o señora, o señorita para dirigirnos a otra persona. A menos que tengamos cierto... cierta familiaridad con esa persona nos podemos referir o conversar con ella directamente, diciéndole el primer nombre o el nombre conocido, que la persona da, ¿no?

Magyar

Szóval, itt Peru­ban az ember­nek rendszerint két keresztneve és két vezetékneve használatos. Bizonyos esetekben lehet, hogy csak egy keresztneve van, de mindig két vezetékneve. Amikor megszólítjuk a másikat, olyasvalakit, akit nem ismerünk, a vezeték­nevet használjuk és mellette azt, hogy "úr", "hölgy", "kisasszony", a másik megszólítására. Hacsak nincs egyfajta ismeretségünk már ezzel az egyén­nel, mert akkor hívhatjuk úgy... vagy beszélhetünk vele közvetlenül, a keresztnevén vagy a gyakran használt nevén szólítva.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép