Interjú

Spanyol

La manera de vestir, normal, de los venezolanos en un ambiente de negocios es utilizar un traje con corbata, para los hombres y las mujeres talleres normalmente en falda. Pero también es bastante aceptable que usen pantalones. Para las reuniones que pueden ser en quizás los fines de semana o posterior al horario normal de trabajo, normalmente se le avisa si pueden venir casual. Para nosotros casual es usar un pantalón de vestir, una camisa, pero que no puede ser blue jeans o algo que uno utilice para actividades de campo o de diversión.

Magyar

A normál öltözködési mód a venezuelaiak számára üzleti környezet­ben férfiak­nál az öltöny nyakkendő­vel, nők­nél rendszerint szoknya. De az is elfogadható, ha pantallót hordanak. A hétvégi vagy a munkaidő utáni találkozók­ra általában megmondják, hogy lehet-e lezserebben öltözni. A "lezserebb" nálunk hosszúnadrágot és inget jelent, de nem farmer­nadrágot vagy olyasmit, amit szabadtéri tevékenység­hez, szórakozás­hoz vesznek fel.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép