Interjú

Spanyol

Normalmente el ejecutivo en el Perú utiliza terno y corbata y eso es en todas las empresas de nivel medio-alto. Las personas que no usan corbata son las personas que están ocupando, lo que lo llamé anteriormente, un puesto operativo, aunque también se da el caso que aquellas personas también usan terno y corbata para sentirse, sentirse de mayor nivel dentro de la empresa que ellos están trabajando.

Pero definitivamente en una reunión de negocios de alto nivel tiene que ser con terno y corbata. Es más aún, yo me acuerdo haber ido a reuniones en Estados Unidos [de ...?] y yo iba con terno, sin embargo algunos norteamericanos iban de sport y a mí realmente me sorprendió eso.

Magyar

Peru­ban a vezető beosztásúak rendszerint öltönyt és nyakkendőt viselnek, és ez igaz az összes közepes és nagy cég­re. Azok nem vesznek nyakkendőt, akik - ahogy korábban neveztem - operatív jellegű pozíciót töltenek be; bár előfordul, hogy ők is öltönyt, nyakkendőt hordanak, hogy a cégen belül jelentősebb­nek érezzék magukat.

De a magasabb szinten folytatott üzleti tárgyalások során egyértelműen öltöny­ben és nyakkendő­ben kell lenni. Emlékszem, hogy amikor az Egyesült Államok­ban tárgyalás­ra mentem [a ...-hoz], én öltöny­ben voltam, míg néhány észak-amerikai lezserebben, ami eléggé meglepett.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép