Interjú

Spanyol

OK, vestirse con ropa casual cuando te invitan a una reunión informal va a querer decir que vas a usar una camisa 'sport', probablemente un saco 'sport' también, de lanilla o de tela muy ligera, de color crema, probablemente usar unos 'caquis'. No vas a usar 'jeans' definitivamente, ni tampoco vas a usar tenis, ni sandalias. Vas a usar zapatos definitivamente.

Unos caquis, una camisa y un saco 'sport'. Y con eso estás para una reunión casual. Reuniones más formales van a necesitar corbata y de repente un 'terno'. No necesariamente casual y algo formal, informal. Vas a tener que diferenciar el momento de cada reunión con la palabra casual, si es que va a ser así o no.

Magyar

Oké, ha köznapi ruhát veszünk fel egy informális összejövetel­re, az egy sportos inget fog jelenteni, esetleg egy sport­zakót is, könnyű gyapjúszövet­ből, pasztel színűt, és valószínűleg egy hosszú­nadrágot. Semmiképpen sem farmert, sem sportcipőt vagy szandált. Egyértelműen cipőt kell viselni.

Egy hosszúnadrág, egy ing, egy sportzakó - ezzel rendben vagy egy hétköznapi találkozó­ra. A formálisabb találkozók­hoz szükség lesz nyakkendő­re és öltöny­re - nem igazán hétköznapi viselet­re, hanem valami formális­ra. Különbséget kell tenni a találkozók között aszerint, hogy informálisak-e vagy sem.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép