Interjú

Spanyol

Bueno, en primer lugar no se debe llegar a tiempo! Eso es muy importante. Si la cita es a las 9:00 no importa! No estamos aquí contra reloj. El reloj no existe. No estamos en horas de oficina, llega 9:30 por ejemplo. Porque si llegas a las 9:00 lo más seguro es que la señora todavía esté preparando la cena, y el señor éste limpiando ahí la mesa ¿no? Entonces, este, posiblemente hasta no vayas a quedar tan bien.

Es importante que lleve uno un buen vino, vino de mesa, un vino generoso a la fiesta, y cosas por así por el estilo, llevar una guitarra si se va a tratar de una noche bohemia ¿no? Pero sí, definitivamente no hay un horario fijo en las fiestas. Se dice una hora pero se sobreentiende que es como media hora después, 45 minutos después, y sobre todo no hay tampoco una hora de salida, es "¡a morir!", "hasta ¡que el cuerpo aguante!"

Magyar

Hát legfőképp nem szabad pontosan érkezni. Ez nagyon fontos. Hogy a találkozó kilenc­re van megbeszélve, nem számít. Nem kerget a tatár. Az óra nem létezik. Nem munkaidő­ben vagyunk, érkezzünk mondjuk fél tíz­re. Ugyanis ha kilenc­re érkezel, biztos, hogy a háziasszony még a vacsorát készíti, a házigazda pedig éppen az asztalt teszi rendbe. Ez pedig esetleg nem igazán szerencsés helyzet.

Fontos, hogy vigyünk egy óbort, asztali bort, egy igényes bort a mulatság­ra, vagy ilyesmit, hogy megadjuk a módját. Vihetünk egy gitárt, ha egy bohémabb estéről van szó. De ami lényeges, egy mulatság esetében nincsen rögzített menetrend. Mondanak egy idő­pontot, de azt értik alatta, hogy úgy egy félórával, 45 perccel később - és fontos, hogy "záróra" sincs, mehet végkimerülésig, ameddig csak bírjuk!

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép