Interjú

Spanyol

Me parece a mí que durante el transcurso de una negociación generalmente va a haber un momento en el que una de las personas que es el que invita o el que inicia la negociación, le invita a la otra persona a tomar un café o de repente, este, le invita a un cigarrillo o como se menciona tal vez, este, lo invite a almorzar. A mí me parece que el hecho de no compartir un gusto como es el de tomar un café o de prender un cigarrillo, no afectaría en ningún caso el propósito de la negociación.

Lo que yo sí recomendaría es que al peruano le va a gustar que al menos algo le acepten al momento de que él invite. Por decirles si a uno lo invitan a un café y uno no le gusta tomar café, que le diga, "Gracias por el café pero preferiría tomar un vaso de agua" y yo creo que con eso es más que suficiente.

Magyar

Szerintem egy tárgyalás során rendszerint eljön az a pillanat, amikor az egyik fél - az, aki fogadta a másikat vagy a tárgyalást kezdeményezte - meghívja a másik felet egy kávé­ra vagy egy cigarettára, vagy mint az felmerült, meghívja egy ebéd­re. Szerintem az a tény, hogy valakinek nem egyezik az ízlése a másikkal a kávéfogyasztás vagy a cigarettázás terén, semmi esetre sem befolyásolja a tárgyalás lényegét.

Azt viszont mindenképpen tanács­ként mondanám, hogy a peruiak szeretik, ha legalább valamit elfogad a meginvitált fél. Szóval ha az embert meghívják egy kávé­ra, de nem szeretne kávét inni, akkor mondja azt, hogy "Köszönöm a kávét, de inkább egy pohár vizet innék" - és ez tökéletesen megteszi.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép