Interjú

Spanyol

Yo creo que no hay problema al respecto. Bueno hay cierto países, bueno localmente, se suele tomar a veces ir a reuniones, invitar al extranjero ir a tomar un trago. Y se suele invitar tragos también, ¿no?, licor. Ahora no necesariamente hay que aceptarlo. Decir con un simple "no gracias, no acostumbro tomar." No se va a herir acá sentimientos, y no habría problemas al respecto, en general, en general.

En cuanto a ser vegetariano, yo creo que es algo absolutamente normal. Acá no habría problema, la gente quizás se puede reír un poco, o quizás decir "pero bueno, ¿Porque no, nunca has probado un buen bistec? ¿Como puedes vivir sin un bistec?" Pero en realidad eso no afecta absolutamente la relación que pueda haber entre una persona que venga del extranjero y su contraparte local.

Magyar

Szerintem ezzel kapcsolatban nincs semmi probléma. Persze vannak vidékek, ahol az összejöveteleken szokás inni, és az külföldit is elhívni egy ital­ra. És hát meg szokás hívni a másikat alkoholtartalmú ital­ra is. Na már most ezt nem feltétlenül kell elfogadni - lehet azt mondani, hogy "Köszönöm nem, nem szoktam inni". Ezt nem fogják érzékenyen venni, és általában nem lesz ezzel kapcsolatban probléma.

Ha a vegetarianizmus­ról beszélünk, szerintem ez teljesen normális. Nem probléma - talán az emberek nevetnek egyet, vagy azt kérdik: "Ugyan miért nem, soha nem kóstolt meg egy jó bifszteket? Hogyan is élhet bifsztek nélkül?" De ez igazából egyáltalán nem befolyásolja a külföld­ről érkező illetve a helyi fél kapcsolatát.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép