Interjú

Spanyol

El mexicano por naturaleza siempre le gusta regalar muchas cosas. Si usted viene a México, ellos lo primero que le van a regalar es su sonrisa. Entonces ellos piensan y sienten que cuando ellos regalan algo, regalan parte de su amistad a esas personas, y si reciben regalos ellos les consideran doblemente sus amigos. No se ofenden al recibir regalos. Lo que si hacen ellos al recibir un regalo, lo ponen a un lado para no ofender a la persona a la hora de abrirlo, y después por su parte ellos lo van a abrir en privado, y mandarán una nota diciendo "muchas gracias por ese regalo" y mandarán otro regalo. Así es que siempre el mexicano estará regalando, además de su sonrisa, todos los obsequios que les hagan a ellos, ellos van a tratar de regresar esos obsequios en alguna otra forma.

Magyar

Egy mexikói a természetéből adódóan sok mindent szeret ajándékozni. Ha ön Mexikó­ba érkezik, az első, amivel megajándékozzák, a mosolyuk. Úgy gondolják és úgy érzik, hogy amikor ajándék­ba adnak valamit, akkor a barátságuk egy darabját adják annak a személy­nek - és ha ajándékot kapnak, akkor kétszeresen is a barát­juknak tartják. Ajándékot kapni nem okoz sértődést. Ha ajándékot kapnak, félreteszik, hogy ne sértsék meg a másikat azzal, hogy rögtön felnyitják. Amikor egymaguk vannak, akkor nyitják ki, aztán küldenek egy lapot azzal, hogy "nagyon köszönöm az ajándékot", valamint egy viszont-ajándékot is. Így a mexikóiak a mosolyukun túl is mindig ajándékoznak - a nekik nyújtott ajándékokat igyekeznek viszonozni valamilyen formában másik ajándék­kal.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép