Interjú

Spanyol

Bueno, la forma de saludar en el caso de un hombre que saluda a otro hombre es simplemente un apretón de manos. Siempre hay que dar la mano fuerte, no ponerla solamente sino apretar. Eso es importante. Este, dar la mano siempre mirando a los ojos. Eso es también importante. Una sonrisa, creo que también ayuda. Y en el caso de mujeres, si es una relación, si es una situación profesional, también yo diría dar la mano y de repente si la reunión ha ido bien, en la despedida dar un beso o dar la mano, no creo que haya ninguna ofensa en un sentido u otro.

Y en reuniones informales, este, lo que se acostumbra es... a la mujer sí darle un beso en una de las mejillas, hay que ver no más para qué lado inclina el cachete. Y bueno, este, siempre que hay a alguien que, si en algún momento se fija y en ti está mirando a los ojos, este, y hay una sonrisa, bueno devolver la sonrisa y saludar. Creo que eso es la forma de llevarnos bien entre todos.

Magyar

Hát, a köszönés módja, ha férfit üdvözlő férfi­ról van szó, egyszerűen egy kézfogás. Mindig erősen kell kezet fogni, nem csak odanyújtani, hanem meg is szorítani a másik kezét. Ez lényeges. Mindig a másik szemébe nézzünk közben, ez is fontos. Egy mosoly szerintem szintén nem árt. Nők esetében, ha a kapcsolat, ha a helyzet munkához kapcsolódik, akkor szintén azt mondanám, hogy kezet fognak, és amennyiben a megbeszélés jól zajlott le, búcsúzás­kor lehet puszit adni vagy kezet fogni - nem hiszem, hogy akár egyik, akár másik sértő volna.

Az informális összejöveteleken pedig úgy szokás, hogy... nők­nek puszit adni az arca egyik oldalára, csak azt kell figyelni, hogy merre hajtja oldalra a fejét. És hát amikor valaki... ha észreveszed, hogy a másik a szemedbe néz és rád mosolyog, akkor viszonozni kell a mosolyt és köszönni. Ez szerintem elősegíti azt, hogy jól kijöjjünk a többiekkel.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép