Interjú

Spanyol

Bueno, si es la primera vez que el americano conoce a la persona, ya sea hombre o mujer, definitivamente pues de mano y formalmente. Si esa persona va a seguir frecuentando y es una mujer, pues ya de acuerdo a como se lleve la relación, se entable, es bien común que la mujer se deje darle un beso al hombre y..., en la mejilla, obviamente. Y en el hombre, pues el mexicano es muy expresivo, muchas veces saludan de abrazo, entonces eso ya es en cuestión en lugares más bien informales donde se pueden saludar de abrazo.

Magyar

Hát, ha egy amerikai első alkalom­mal találkozik valaki­vel, akkor egyértelmű a kézfogás és formális stílus. Ha aztán a későbbiekben többször találkoznak, és nő­ről van szó, akkor attól függően, miképp alakul a kapcsolat, elég gyakori, hogy a nő hagyja, hogy a férfi megcsókolja és... az arcán, természetesen. És férfiak között, mivel a mexikóiak igen kifejezőek, gyakran ölelés­sel köszöntik egymást - ez már olyankor merül fel, amikor informális helyzet­ben találkoznak, ahol már elfogadható az ölelés­sel köszöntés.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép