Interjú

Spanyol

Bueno normalmente uno siempre se dirige a la persona de "usted" sobre todo si no la conoce, si es una persona mayor, o si es un compañero de trabajo también que no conoce, uno siempre empieza por "usted." El "tú" es mucho más informal. Generalmente el jefe, después de un tiempo, cuando entras en más confianza con él, te va a decir "Oye, trátame de 'tú' porque me siento más mayor si me dices 'usted'." Pero normalmente la situación tú tienes que comportarte formalmente decir "usted", sí.

Magyar

Hát rendszerint az ember mindig magázza a másikat, ha nem ismeri, ha idősebb, vagy akár ha olyan munkatárs, akit nem ismer - ilyenkor mindig magázza a másikat. A tegeződés sokkal informálisabb. A főnök egy idő után - amikor már bizalmasabb viszony­ban vagytok - általában azt fogja mondani: "Nézd, nyugodtan tegezz, mert a magázás­tól öregebb­nek érzem magam". De általában az a helyzet, hogy a magázódás révén formálisabb lesz az ember viselkedése.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulásForrások

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép