Interjú

Spanyol

Sí es muy importante esto del "usted" y el "tú." En primer lugar el "usted" es una forma de hablar con respeto. Se le dirige de "usted" a una persona mayor. Yo a veces por ejemplo a mi padre le digo de "usted." Al rector de la universidad yo no me imagino hablándole de "tú," aún cuando él me diga por cortesía "háblame de tú," no me sentiría a gusto hablándole de "tú." Yo tendría que hablarle de "usted" porque es una persona mayor, de unos 50, 55 años, ¿no? Al inicio de una relación, si uno se encuentra con personas de su edad, posiblemente sea mejor hablar de "tú" pero cuando se encuentra uno con una persona de mayor edad es muy importante dirigirse de "usted." Esto no quiere decir otra cosa más que establecer una relación de respeto mutuo.

Magyar

Igen, ez a magázódás-tegeződés elég fontos. A magázódás mindenekelőtt a tisztelet kifejezésének egy formája. Egy idősebb személyt magázni szokás. Én időnként például magázom az édesapámat. Az egyetem rektorát el sem tudnám képzelni, hogy tegezzem - még ha udvariasság­ból azt is mondja, hogy "tegezz csak", nekem kényelmetlen lenne tegeznem. Inkább magázom, mert idősebb, olyan 50-55 éves. Egy kapcsolat elején, ha az ember maga korabeli­ekkel találkozik, talán szerencsésebb tegeződni, de amikor egy idősebb illető­vel, akkor fontos, hogy magázza. Ez semmi mást nem jelent, mindössze a kölcsönös tiszteleten alapuló viszony kialakítását.

Vissza a téma gyűjtőoldalára

Una colección de recursos de web para estudiantes del idioma español.   A collection of online resources for Spanish language learning.

Nyelvi alapok

Nyelvgyakorlás

Játékos tanulás



Források

Nyelvi szolgáltatások

Igeragozás

Írd be a spanyol ige főnévi igenévi formáját (saber, andar stb.)   ñ  

 


Az oldalon...

...egy rövid spanyol interjú és annak - eredeti, valamint magyarra fordított - szövege található.

Az interjúk főoldala

©2005-2018 E-spanyol.hu

Az oldal címe:

Médiaajánlat | Honlaptérkép